Hairextension Systemen

Indian Gold - Hair Extensions 2010

Keratine Bonding Systeem

Dit zijn de meest gedragen type hair extensions. De haren worden plukje voor plukje vast gemaakt aan het eigen haar dmv van een Keratine Bonding ongeveer 1 cm van de hoofdhuid. Dit systeem is zeer stevig, bijna onzichtbaar en kan ongeveer 3 à 4 maanden blijven zitten. Dit systeem is niet geschikt voor hergebruik.

Wonder Weft

De Indian Gold Wonder Weft is het nieuwste systeem op het gebied van de haarverlenging. De weft heeft een breedte van 8cm en de bovenste rand bevat 8 gaatjes, waar de haren doorheen worden gehaald met de haaknaald.
Het systeem wordt in het haar vast gezet met siliconen microrings en is zeer makkelijk in en uit te halen en tevens herbruikbaar.

iTip Systeem

Dit systeem wordt tevens met Microringetjes bevestigd maar de ringetjes van dit systeem zitten nog niet aan het extension haar vast. Een los plukje extension haar wordt handmatig samengeknepen tussen een los ringetje en het eigen haar. Dit systeem blijft ongeveer 2 à 3 maanden zitten maar heeft als grote voordeel dat deze kan worden hergebruikt. Tevens het inzetten en uithalen bespaart veel tijd en is minder schadelijk voor het eigen haar omdat de haren niet aan elkaar worden geplakt.

Hairweft Systeem

Een hairweft is een lange baan van 30 cm met daaraan de haren bevestigd. Deze baan haar wordt is het haar gezet dmv ringetjes, keratine bondings of met clipjes. De hairweft moet om de 6 weken worden terug geplaatst en kan hiermee dus worden hergebruikt. Het voordeel van de weft is dat deze een mooie spreiding van het haar heeft en je hierdoor geen plukjes/strengen ziet. Voor heel dun glad haar is dit systeem minder geschikt omdat je deze sneller zien zitten.

Skin weft systeem

Een Skin weft is net als de hairweft een lange strook haar met daaraan de haren bevestigd. Het verschil is alleen dat aan de bovenkant een plakrand zit waarmee de weft in het haar geplakt kan worden. Dit systeem is vrijwel onzichtbaar en het meest geschikt voor mensen met dun en fijn haar welke graag meer volume in het haar willen. Het systeem blijft ongeveer 6 weken zitten en kan hierna worden hergebruikt.

Herkomst van het haar

Tempel haar

India en China zijn de grootste haar leveranciers van de wereld. Het haar uit India wordt hoofdzakelijk geofferd in de hindoestaanse tempel Tirumala gelegen bovenop de berg, naast de stad Tirupatie, ten zuiden van India. Dagelijks ontvangt dit bedevaartsoort zo'n 40.000 Pelgrims en op drukke dagen zelfs 100.000 Pelgrims welke komen bidden voor hun heil. Dit offeren is een eeuwenoud gebruik en gebeurd inmiddels al 2000 jaar. De tempels in India hebben voor de hindoestanen dezelfde status als Mekka voor de moslims en het Vaticaan voor de katholieken.

One of the temple complexes in Tirupati, India

De Pelgrims komen vanuit alle windstreken en klimmen met een volle bos haar de berg op naar boven en komen met een kaalgeschoren hoofd weer naar beneden. Voordat de Pelgrims toegang krijgen tot de meest heilige plek van het complex krijgen ze eerst een gratis scheerbeurt. Pas dan mogen ze bidden voor het beeld van de god Venkateswara. Mannen, vrouwen en kinderen worden kaalgeschoren door één van de 650 kappers die het complex in dienst heeft.

De haren welke geofferd worden belanden voor de opkomst van de hair extensions op straat of werden verbrand. Sinds de Pelgrims weten dat de haren niet verbrand hoeven te worden maar er hier een markt voor is in de westerse wereld, worden de haren opgeslagen in containers. Deze containers bevatten om de 2 maanden ongeveer 45.000 kilo mensenhaar. Het haar wordt geveild aan de verschillende opkopers die gemiddeld 550 euro per kilo betalen voor kwalitatief het beste haar (triple-A) van minimaal 40 centimeter lengte. In principe mag iedereen het rauwe haar kopen. De regel van de tempel is: "Wie het meeste biedt krijgt de beste kwaliteit haar".

Indian pelgrims in Titupati, waiting in line near the temple

De pelgrims zien graag dat hun haar wordt afgeschoren want hiermee zijn ze rein, worden ze gezegend en kunnen ze hun dankbaarheid voor het leven tonen. Veel pelgrims weten wel dat hun haar wordt doorverkocht en dat de tempel hier veel geld voor krijgt, maar ze maken zich hier geen zorgen over omdat de tempel het geld aan goede doeleinden besteedt. Zo geeft de tempel gratis onderdak en eten aan de pelgrims en zijn ze in het bezit van ziekenhuizen en scholen waar de pelgrims gratis gebruik van mogen maken.


Bron: Indian Gold